fbpx

Over ons

Graf

Filosofie

Hoofdzetel

Competenties

Ondersteuning

Regenwaterton.be: Expert in
regenwaterhergebruik

Regenwaterton.be is dé webshop voor hoogkwalitatieve regentonnen en tanks.
Het is een initiatief van 3B Plastics, een gevestigde waarde én tevens GRAF-partner in België.

3B Plastics selecteert hoogkwalitatieve nicheproducten voor beter en duurzaam bouwen en verbouwen. De producten van 3B bieden een meerwaarde binnen de traditionele bouwmarkt en onderscheiden zich d.m.v. hun toepassing, systeemaanpak en materiaalkeuze. Bij 3B Plastics leggen we de lat hoog en selecteren we producten op basis van strenge criteria zoals duurzaamheid, ecologisch en economisch verantwoord ondernemen en innoveren.

Met 3B kies je bewust voor een betere bouwaanpak

Meer op www.3bplastics.be en www.grafonline.be 

De van oorsprong Duitse onderneming Graf produceert sinds meer dan 50 jaar hoogwaardige kunststof producten. Het bedrijf ging in 1962 van start als producent van kunststofverpakkingen en is uitgegroeid tot de Europese marktleider in regenwaterhergebruik of regenwaterrecuperatie. Vandaag is Graf een werkgever voor meer dan 370 personen, waarvan 240 in Duitsland, met een omzet van meer dan € 80 miljoen. De Graf-producten worden in meer dan 60 landen verdeeld. Het gaat om boven- en ondergrondse recuperatiesystemen, materiaal voor drinkwateropslag, regenwaterinfiltratiesystemen, waterzuiveringssystemen, compostbakken en vaten voor opslag en transport.

Hypermoderne productiesite

Om Europees leider in regenwaterhergebruik te blijven, investeert Graf continu in zijn productievestiging in Teningen, in de buurt van Freiburg. Met een oppervlakte van 150.000 m², ongeveer 31 voetbalvelden, is deze vestiging een van de modernste productiesites voor kunststof producten wereldwijd.

Het behoud van onze thuisbasis in Duitsland is erg belangrijk voor Graf. Om onze klanten hoogwaardige producten te kunnen aanbieden, doen wij een beroep op zeer gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. Produceren in lageloonlanden is voor Graf geen optie.

Producent Graf in een notendop:

  • een tot in de puntjes gecontroleerd productieproces
  • feilloze kwaliteitscontroles
  • grootste spuitgietmachine ter wereld
  • snelle levering in 60 landen
  • tonnen in meer dan 70 volumes, vormen en kleuren
  • innoverend bedrijf meer dan 200 patenten en talrijke awards

Filosofie

Graf produceert sinds meer dan 50 jaar hoogwaardige kunststofproducten.

Begonnen als producent in 1962 van kunststofverpakkingen is Graf uitgegroeid tot de Europese marktleider in regenwaterhergebruik. Vandaag is Graf een werkgever voor meer dan 370 personen, waarvan 240 in Duitsland, met een omzet van meer dan 80 miljoen Euro.

De Graf-producten worden in meer dan 60 landen verdeeld.

Hoofdzetel

Graf investeert continu in zijn productievestiging te Teningen in de buurt van Freiburg.

Met een oppervlakte van 150000 m², dit zijn ongeveer 31 voetbalvelden, bevindt zich hier één der modernste productiesites voor kunststofproducten wereldwijd.

Het behoudt van onze thuisbasis in Duitsland is erg belangrijk voor Graf. Om onze klanten hoogwaardige producten te kunnen aanbieden is het zeer belangrijk dat wij beroep kunnen doen op zeer gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers.

Produceren in lageloonlanden is voor Graf geen optie.

Competenties

Competentie in productie

Een topproduct onderscheidt zich door het productieproces. De Graf producten moeten aan de strengste eisen voldoen. Zo beheerst Graf het productieproces van kunststoffen tot in elk detail. Voor ieder product kan Graf in eigen huis beroep doen op de meest geschikte productiemethode. De productie gebeurt op de meest moderne machines.

Enkel op deze manier kunnen de hoogste kwaliteitsstandaarden aangehouden worden en aan een aantrekkelijke en concurrentiële prijs aangeboden worden.

Foutloze kwaliteitscontrole

De hoogwaardige kwaliteit van onze producten

wordt weerspiegeld in ons imago en is de leidraad in ons productieproces. Elk onderdeel van onze producten wordt uitgerust met een serienummer. De tot standkoming van elke tank wordt foutloos gedocumenteerd. Alle productieparameters zoals gewicht, productiedatum, grondstoffensamenstelling worden door de kwaliteitscontrole foutloos vastgelegd. Competentie in spuitgieten

Met de productie van de Carat tank bereikt Graf een technisch hoogstandje in de spuitgietproductie. Voor de productie van de Carat tank werd in opdracht

van Graf de grootste spuitgietmachine ter wereld ontwikkeld en gebouwd! Ondertussen kan Graf terugblikken op enkele jaren ervaring in de

complexe productie van ’s werelds meest hoogwaardigste tanks.

Competentie in logistiek

De Graf-logistiek overtuigt met een constant hoog leveringspercentage van 99 %. Het handelsnetwerk van Graf is de voorbije jaren gestaag gegroeid. Graf producten worden wereldwijd naar 60 landen uitgevoerd. De exportactiviteit is in de laatste 5 jaar bijna verdubbeld. Hierbij heeft de korte reactietijd en de geringe leveringstijd een belangrijke rol gespeeld in de klantentevredenheid.

Competentie in design

De klassieke regentonnen legden in 1974 de grondsteen voor een succesvol Graf-assortiment. Zowel in bonte of in klassieke kleuren, modern of rustiek, onze klanten kunnen hun keuze

maken uit meer dan 60 volumes, vormen en kleuren!

Comptentie in ontwikkeling

Meer dan 200 patenten en talrijke Awards getuigen van onze leiderpositie in innovatieve ontwikkeling. Deze innovaties zijn de drijfveer en de motor van onze

succesrijke groei. Alle Graf producten worden ontworpen en ontwikkeld in onze eigen ontwerpafdeling. Deze afdeling bundelt alle nodige competentie zowel op het vlak van design en functie als op het vlak van constructie en stabiliteit.

Ondersteuning

Naast hoogwaardige producten is ook een uitgebreide service van groot belang. Een actieve, professionele en vriendelijke benadering van onze medewerkers behoren tot onze service. Wanneer jij het nodig acht. Onze traditioneel nauwe band met de kunststofhandel zorgt voor een uitstekende productondersteuning.

Vaak zorgen het imago en de naamsbekendheid van een merk voor het beslissende consumentenvertrouwen. Onze marketingafdeling stimuleert de vraag naar onze producten en ondersteunt de handel in hun verkoopdoelen. Moest er, ondanks al onze inspanningen, toch een probleem rijzen met een van onze producten, dan zorgt onze uitstekende serviceafdeling om het probleem zo snel mogelijk definitief te verhelpen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze systemen en installaties voor regenwaterrecuperatie, heeft u advies nodig of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u met veel plezier verder.